درمان آرتروز مچ دست
برای درمان آرتروز مچ دست راههای بسیاری وجود دارد. آرتروز مچ دست از جمله انواع آرتروزهای موجود در بدن است که با علائمی همچون دست درد، تورم و التهاب در مچ دست همراه است. همانطور که در مقالات قبلی سایت مطب درد دکتر شمس مطالعه کرده اید آرتروز یا آرتریت همان التهاب ایجاد شده در مفاصل می باشند که سبب ایجاد درد و سفتی در مفصل ها می گردند. این عارضه در مچ دست بسیار دیده می شود و انجام فعالیتهای روزانه را سخت و دشوار می نماید.
آرتریت سبب از بین رفتن غضروف در استخوان های مچ دست شده و باعث می شود استخوانها با یکدیگر اصطکاک پیدا کرده که این امر موجب درد شدید در استخوان ها می گردد .
برای کم کردن درد و از بین بردن التهاب در مچ دست درمانهای زیادی وجود دارد. در برخی از این درمان ها سرعت تخریب مفصل کندتر شده و این سبب کاهش ناراحتی در مچ دست می گردد.

علت آرتروز مچ دست
برای درمان آرتروز مچ دست ابتدا باید علت بوجود آمدن آن را بدانید.به طور طبیعی بین مفصل های ما ماده ای به نام غضروف وجود دارد بطوریکه با کمک مايع مفصلي لغزنده ای همواره در حال بازسازي می باشد. زمانی که بر اثر عواملی همچون فرسودگي و کار زياد، موارد ارثي و شکستگي استخوان آن و يا انجام عمل جراحي مفصل ها به تدريج نازکتر شده و از بین بروند بنابراین استخوانهاي واقع شده در مفصل بدلیل ایجاد تماس مداوم بین آنها دچار ساییدگی شده و این مساله سبب ایجاد با درد و ناراحتی در استخوان ها می گردد.
برای درمان آرتروز مچ دست چه باید کرد؟
روش های مختلفی برای درمان آرتروز مچ دست وجود دارد. این روش ها با توجه به میزان آسیب دیدگی و شرایط فیزیولوژیکی برای هر بیماری فرق می کند. بطور کلی این روش های درمانی عبارتند از:
دارودرمانی
درمان آرتروز مچ دست با دارو یکی از متداول ترین درمان هاست که البته نمی تواند سبب ترمیم غضروف در مفاصل شود ولی در تسکین درد و ناراحتی بسیار موثر می باشد از جمله این داروها عبارتند از:
داروهای ضدالتهاب
این داروها سبب بازدارندگی بدن از تولید مواد شیمیایی که موجب رخ دادن تورم و درد بین مفاصل میشوند، می شود. از این گونه داروها می توان به ژلوفن اشاره کرد.
استفاده از مکمل های غذایی
تجویز گلوکوزامین و کندرویتین به عنوان مکمل غذایی، موجب تشکیل دادن ترکیباتی به عنوان بلوک ساختاری غضروف می شود و در نهایت درد حاصل از آرتروز مچ دست را کاهش می دهد.
تزریق استروئید
تزریق استروئید شامل مواد بیحسی کننده برای طولانیمدت می شود و درد را برای ماهها تسکین می دهد. دقت داشته باشید این تزریق بدلیل داشتن عوارض خاصی همچون سفید شدن پوست، ایجاد ضعف در تاندونها و رباطها و همچنین بروز عفونت، باید به تعداد محدود صورت بگیرد
فیزیوتراپی مچ دست
از دیگر راههای درمان آرتروز مچ دست، فیزیوتراپی می باشد. این کار
نقش اساسی در برنامه درمانی آرتروز ایفا می کند. این روش سبب تقویت عضلات مچ دست شده و همچنین بیمار روشهایی را برای کاهش درد یاد خواهد گرفت.
استراحت کردن
روش دیگر و متداول برای درمان آرتروز مچ دست استراحت دادن به موضع درد می باشد. شما می توانید برای چند روز به مچ دست خود استراحت داده و کارهایی که سبب تشدید درد در این ناحیه می شود را به تاخیر بیاندازید.
گرما درمانی
درد مفاصل آسیب دیده را می توان با استفاده از روش گرما درمانی تسکین داد. گرما سبب انعطاف پذیری مایع مفصلی موجود در مفاصل شده و بنابراین به کاهش درد استخوان های مچ دست کمک می نماید
آتلبندی
این روش سبب محافظت از مچ دست و همچنین عدم تحرک اضافی در این قسمت می گردد.
انجام ورزش
انجام منظم حرکات ورزشی تقویت کننده برای مچ دست استحکام مچ دست و محافظت از مفاصل در آن ناحیه می گردد این حرکات شامل مواد زیر می باشد:
حرکات چرخشی مچ دست
برای درمان آرتروز مچ دست انجام حرکات چرخشی در قسمت مچ دست کمک کننده است. در این حالت مچ دست را بر روی یک سطح صاف قرار داده بطوریکه کف دست روبه سقف باشد سپس موچ دست را چرخانده در این موقع کف دست زمین را نگاه می کند. این کار را برای 10 بار تکرار کنید.
حرکت دایرهوار مچ دست
در این حرکت باید بصورت دایره وار مچ دست خود را در جهت عقربه های ساعت بطور کامل بچرخانید سپس این حرکت را برعکس و در خلاف عقربه های ساعت انجام دهید . برای هر دست 5 بار حرکت را تکرار کنید.
تمرینات با توپ تنیس
- در این تمرین در دستان خود یک یک توپ تنیس را نگه دارید سپس آن را در جهت عقربه ساعت 5 بار حرکت دهید، سپس این حرکت را برخلاف عقربه های ساعت تغییر دهید..
- حرکت دیگر گرفتن توپ تنیس با دست و باز و بسته کردن و فشردن آن و سپس رها کردنش می باشد. این تمرین را نیز 5 بار تکرار کنید
شما می توانید تمرینات بالا را برای کاهش درد و تقویت عضلات مچ دست بصورت منظم انجام دهید و اگر در هنگام انجام تمرینات احساس خستگی زیادی کردید، میتوانید در انجام دادن آن زیاده روی نکنید.
در چه صورت آرتروز مچ دست به جراحی نیاز دارد؟
معمولاً برای درمان آرتروز مچ دست به جراحی نیازی نیست. روش جراحی برای افرادی پیشنهاد می شود که درد بسیار شدیدی دارند و راههای دیگر درمان برای آنها مفید واقع نشده است. دو عمل جراحی متداول برای آرتروز مچ دست بصورت زیر می باشد:
- جراحی با روش فیوژن مفاصل: در این روش دو استخوان برای ازبین بردن درد به هم متصل شده و مفاصل دیگر حرکتی نمی کنند.
- روش دیگر تعویض مفصل مچ دست و جایگزینی آن با پروتز می باشد.
نتیجه گیری
در کل برای درمان آرتروز مچ دست درمان اولیه توصیه میشود و روش هایی مثل جراحی در مراحل آخر درمان قرار می گیرد. برای درمان مشکلات ناشی از درد مچ دست، درد گرد، درد کمر و دیگر دردهای بدنش می توانید به دکتر شمس متخصص درد مراجعه کنید و از امکانات موجود در مطب درد برای کاهش ناراحتی و درد خود بهره ببرید. جهت مشاوره و وقت قبلی با این شماره تماس بگیرید: ☎ ۲۲۵۵۸۷۱۸ ☎ ⭐⭐⭐⭐